Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja tego popularnego i smacznego ciasta. Robiłam już kilka razy i zawsze znika w ekspresowym tempie.
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 22
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1650
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 348
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 22
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1650
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 348
Składniki
Prostokątną blachę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo cukier, cukier waniliowy i sól. Następnie pojedynczo dodawać jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i powoli dodawać do masy jajeczno-maślanej. Ciasto podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, do drugiej dodać kakao rozpuszczone w mleku. Wymieszać, a następnie rozprowadzić równo na białym cieście. Wiśnie osączyć i rozłożyć na cieście. Piec 35-40 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu dodając 100g cukru. Ostudzić do temperatury pokojowej.
Masło utrzeć na puszystą masę, dalej ucierać, dodając po łyżce ostudzony budyń. Kremem posmarować upieczone ciasto. Wstawić do lodówki.
Czekoladę na polewę połamać i rozpuścić z olejem w kąpieli wodnej. Ciasto posmarować polewą.