Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, bardzo szybki w przygotowaniu, wymagający niewielu składników, a do tego pyszny placek. W sam raz dla niespodziewanych gości.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 514
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 49
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24725
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 514
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 49
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24725
Składniki
Margarynę utrzeć mikserem z cukrem, stopniowo dodawać po jednym jajku.
Do utartej margaryny po trochę wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Utrzeć mikserem do jednolitej konsystencji.
Ciasto nakładać łyżką na brytfankę (u mnie 20x30 cm, ale może być większa). Żeby ułatwić sobie to zadanie łyżkę po każdym nałożeniu można zamaczać w gorącej, przegotowanej wodzie.
Śliwki bez pestek porozkładać na cieście. Można ewentualnie dodać do nich winogrona (ja tak zrobiłam) lub borówki.
Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni.