Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najszybszy mus czekoladowy jaki da się przygotować :-) bez jajek, bez masła ale bardzo smaczny. w sam raz na chwile kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i rozpływającego się w ustach :-)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1789
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1789
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Śmietankę wlewamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z palnika, dodajemy cukier puder i posiekaną czekoladę. Nalezy poczekać do rozpuszczenia czekolady, mieszając od czasu do czasu, wystudzić. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Dodać alkohol i ubić na gładką, puszystą masę. Schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Ozdobić kawałkami czekolady (u mnie cukierki Michałki polane ajerkoniakiem). Smacznego :-)