Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 250
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 250
Składniki
Galaretki przygotowałem wg przepisu na opakowaniu ,pozostawiłem do zastygnięcia. Mleko ,cukier ,masło ,cynamon i skórki z cytrusów zagotowałem. Dodałem kaszę i gotowałem jeszcze ok. 5 min. Następnie wlałem miód ,wsypałem wiórki kokosowe i dokładnie wymieszałem. Zestawiłem z ognia. Żółtka oddzieliłem od białek. Białka ubiłem na sztywną pianę ,żółtka zaś wymieszałem z kaszą. Kiedy kasza lekko ostygła ,wymieszałem z białkami. Wyporcjowałem. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,ułożyłem na kaszy. Udekorowałem stężałą galaretką.