Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych smaków lata zamknięty w słoiczku ;)
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 709
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 219
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 709
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 219
Składniki
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wrzucamy do garnka. Dolewamy do nich wodę i wstawiamy garnek na średni ogień. Gotujemy do momentu, aż owoce rozpadną się (co jakiś czas mieszając). Wsypujemy do nich cukier, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Zdejmujemy garnek z ognia, aby przestygło.
Do garnka z owocami wsypujemy konfiturex, dokładnie całość mieszamy, wstawiamy ponownie na średni ogień i gotujemy ok. 2-3 minuty od momentu, gdy owoce zaczną wrzeć (co jakiś czas mieszając). Gorący dżem rozkładamy do słoiczków, mocno je zakręcamy i odstawiamy do ostygnięcia.