Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynię w pełni.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 121
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 121
Składniki
Miąższ dyni pokroiłem grubo w kostkę. Odciąłem nogi grzybom. Przyprawy rozgniotłem w moździerzu razem z solą . Obrałem imbir, a następnie pokroiłem go na cienkie paski. Cebule pokroiłem w talarki i udusiłem na maśle. Do cebuli dodałem grzyby, mieszając podsmażyłem je na brązowo. Dodałem kostki dyni. Do warzyw dodałem rozgniecione przyprawy i imbir. Wlałem sok pomarańczowy oraz bulion. Doprawiłem cukrem i octem, dusiłem pod przykryciem na małym ogniu, aż dynia zrobiła się miękka. Przed podaniem posypałem posiekaną pietruszką i uprażonymi wcześniej płatkami migdałowymi.