Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9718
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 241
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9718
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 241
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Składniki
Drożdże mieszamy w naczyniu ze szklanką letniego mleka, dodajemy dwie łyżki cukru i 4 łyżki mąki. Zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut- do wyrośnięcia. Kiedy zaczyn zwiększy swoją objętość dwukrotnie -dodajemy mąkę , rozbełtane jajka, cukier, pozostałe letnie mleko. Wyrabiamy i pod koniec wlewamy roztopiona letnią margarynę. Wyrabiałam około 20 minut. Ciasto nie odchodzi od ręki (nie przejmujemy się tym) Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ręce smarujemy olejem , stolnice posypujemy mąką. Bierzemy porcjami ciasto i formujemy co tylko chcemy:) Pieczemy 40-50 minut w 170* SMACZNEGO.