Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie Wigilijne na miarę możliwości
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 167
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 86
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2159
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 159
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 167
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 86
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2159
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 159
Składniki
Tydzień przed Wigilią trzeba zrobić zakwas . Buraki umyć, obrać,pociąć na plasterki , włożyć do słoika . Dolać tyle letniej wody , by przykryła buraki .Włożyć kromkę razowego chleba . Przykryć gazą , odstawić w ciepłe miejsce. Po 5 dniach zdjąć z powierzchni kożuch i zlać zakwas do butelek . Grzyby namoczyć na noc , ugotować w małej ilości wody . Włoszczyznę i buraki obrać, umyć i pokroić w plastry . Zalać litrem wrzątku . Dodać przyprawy ,lekko posolić . Gotować do miękkości. Wywar połączyć z przecedzonym wywarem z grzybów . Dodać szklankę zakwasu . Podgrzać razem . Przyprawić odrobiną cukru i sokiem z cytryny . Podawać z uszkami .