Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do ciast, pieczonych jabłek lub same w sobie pycha..., a przede wszystkim wiemy co jemy ;)
Polecam.
Odsłon: 138
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 154
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17097
Polecam.
Odsłon: 138
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 154
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17097
Składniki
Żółtka ubijamy z łyżką cukru, białka "na sztywno" z odrobiną soli i z pozostałym cukrem (ilośc cukru można zmiejszyc jeżeli ktoś nie lubi słodkiego np. o 1 łyżkę). Śmietanę ubijamy, ale nie całkiem "na sztywno". Łączymy śmietaną z żółtkami, lekko ubijamy, dodajemy białka i delikatnie wszystko mieszamy łyżką. Dodajemy bakalie, przelewamy do pojemnika i odstawiamy do zamrażarki na 12 h. Z podanych proporcji wychodzi 1l lodów.
Zamiast bakali możemy dodac wybrany przez siebie mus owocowy, wtedy lody będą owocowe (trzeba tylko pamiętac, aby do musu nie dodawac cukru). Ja na święta spróbóję zrobic jabłkowo-cynamonowe. Smacznego :)