Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto długo wigotne.
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 120
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 53
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 707
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 624
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10122
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 120
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 53
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 707
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 624
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10122
Składniki
Z drożdży, cukru i odrobiny mleka przygotować rozczyn, pozostawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, zdjąć z ognia, wlać mleko i dodać kawę. Do naczynia wsypać mąkę, płatki, wbić jajka, wlać wodę, mleko z masłem i drożdże. Mikserem wyrobić ciasto. Ciasto musi być rzadkie. Odstawić do wyrośnięcia. Kiedy podwoi objętość wsypać rodzynki, wymieszać i odstawić na 10 minut. Wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 180C około 45-50 minut. Proszę się nie sugerować wysokością ciasta, piekę na dużej blaszce.