Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, lekkie, zdrowe, sycące; śniadanie dla osób, które dbają o zdrowy wygląd i samopoczucie ;)
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Zagotować wodę, dodać szczyptę soli i wymieszać.
Na gotującą wodę wsypać płatki. Przykryć i gotować na małym ogniu 2-3 minuty. Pilnować, żeby nie wykipiało :)
W małym kubeczku zmieszać przyprawy. Ja dodaję troszkę gorącej wody i rozrabiam to, żeby w trakcie gotowania nie porobiły się grudki.
Przyprawy dodać do płatków. Wymieszać i gotować jeszcze z 2-3 minuty.
Zdjąć z gazu. Jeśli płatki są za gęste można dodać przegotowaną wodę i rozrobić.
Dodać sok z cytryny do smaku. Na koniec dwie łyżki oliwy z oliwek (lub masło) i wymieszać.
Jeśli ktoś lubi można dodać miód, lub użyć miodu zamiast przypraw.
Smacznego :)