Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis miałam w swojej kolekcji już wiele lat jednak jakoś nigdy nie potraktowałam go poważnie i nigdy nawet nie próbowałam go zrobić. Tym razem w związku z tym, że dostałam trochę wiśni zdecydowałam się zrobić właśnie to ciasto. Okazało się bardzo proste i bardzo dobre.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Wykonanie: 1.Jajka rozdzielić. 2.Masło utrzeć na puszystą masę, dodać żółtka, cukier, skórkę z cytryny oraz sól i ucierać tak długo aż cukier się rozpuści. 3.Tak przygotowaną masę wymieszać z przemielonym dwukrotnie twarogiem, śmietaną i kaszką manną. 4.Dodać ubitą pianę z białek. 5.Połowę masy przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Rozłożyć na niej wiśnie. Część wiśni odłożyć. Przykryć resztą masy i ułożyć na niej pozostałe owoce. 6.Tak przygotowany deser wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 175°C.