Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, ekspresowy do przygotowania deser :-)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Nasiona chia i płatki zalać zimnym mlekiem, dodac płynny miód i wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. 3 godz. od czasu do czasu mieszając (lub na całą noc). Mus jabłkowo - bananowy: Jabłka obrac i pokroic w kosteczkę, dusić w garnku na najmniejszym ogniu (jesli jabłka nie puszczą soku można dodac odrobinę soku jabłkowego lub wody) kilkanaście minut, aż jabłka zmiekną. Dodać rozgniecionego widelcem banana, cynamon, nasiona chia i opcjonalnie miód. Wymieszać i wystudzić. Do szklanki lub kieliszka układac warstwami mus jabłkowy i masę mleczną z chia.
Wierzch można udekorować orzechami włoskimi.
Deser można schłodzić w lodówce lub odrazu podawać. Przechowywac w lodówce do 3 dni. Smacznego :-)