Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, rozpadające się po dotknięciu widelcem mięso. Przepyszne, aromatyczne danie :)
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 47
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 349
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3614
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 47
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 349
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3614
Składniki
Z mięsa zdejmujemy błony, kroimy w grubą kostkę - ok. 5 cm. Obsmażamy na patelni z dodatkiem oleju, na złoto z każdej ze stron. Przekładamy na talerz.
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy już się zeszkli dodajemy 4 łyżki słodkiej papryki w proszku. Jeszcze chwilę smażymy pilnując, by papryka się nie przypaliła (wtedy będzie gorzka).
W szklance wody rozpuszczamy kostkę pieczeniową. Tak przygotowany bulion wlewamy na patelnię z cebulą, mieszamy dokładnie do dna patelni.
W garnku układamy mięso, zalewamy cebulą z bulionem i dolewamy tyle wody, żeby lekko przykryć mięso.
Paprykę kroimy w grubą kostkę - 5cm i dodajemy na wierzch mięsa.
Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż mięso da się kroić łyżką.
Podajemy na pure ziemniaczanym lub z chlebem.
Smacznego :)