Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostalam dawno temu od cioci a skoro sezon truskawkowy sie własnie zaczyna postanowilam upiec to pyszne ciacho :)
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 260
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1394
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 260
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1394
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
z żółtek margaryny cukru i maki szybko zagniatamy ciasto dzielimy na 2 czesci polowe wykladamy na blaszke a polowe mrozimy .spód pieczemy 20 minut nastepnie studzimy
z białek ubijamy piane ze szczypta soli nastepnie dajemy stopniowo cukier ciagle ubijajac gdy piana bedzie sztywna wsypujemy budynie i olej dokladnie miksujemy wylewamy na wystudzone ciasto na pianke ukladamy truskawki wieksze owoce dzielimy na mniejsze kawałki na owoce scieramy na tartce zamrozone ciasto pieczemy 40 45 minut w 190 stopniach