Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i miła dla oka przystawka z kurczakiem w roli głównej.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 300
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1294
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 300
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1294
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na cienkie paski.
Cukier zagotować z octem winnym i sosem sojowym, trochę ostudzić i dodać kurczaka, przyprawić.Wstawić do lodówki na 2 h.
Po tym czasie nadziewać mięso na wykałaczki, układać na blaszce i upiec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez 15 min.
Szaszłyczki podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno dekoracyjnie nadziane na melona(lub owoc czy też warzywo) z dodatkiem dipów.