Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, bardzo puszysty omlet, rozpływający się w ustach mmmmmniam :-)
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 341
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 341
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 162
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną, puszystą pianę. W drugiej misce ubic żółtka z cukrem. Dodać mąkę przesianą z kakao, zmiksować krótko do połaczenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać wszystko szpatułką. Ciasto wylać na blachę z odrobiną oleju lub masła. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu ok. 3 min. Delikatnie przewrócić na drugą stronę i po 1 minucie omlet zdjąć ostrożnie z patelni, przełożyć na talerz. Na małej patelni roztopic masło, dodac miód, wymieszać. Dodać banana pokrojonego w plasterki, cynamon i wszystko delikatnie wymieszać. Podgrzewać 2 min. Połowe karmelizowanych bananów wyłożyć na omlet, złożyć go na pół, a na wierzch wyłożyć resztę bananów. Posypać płatkami czekoladowymi lub startą czekoladą. Smacznego :-)