Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis zaczerpnęłam z "wielkieżarcie" troszkę zmieniłam na prośbę męża. trochę pracochłonne ale smaczne.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem i jedną margaryną dodać obie mąki kakao proszek do pieczenia delikatnie połączyć z ubitą pianą ,z gotowego ciasta upiec pięć placków , około 10 minut w 180 stopniach,muszą być pieczone na papierze do pieczenia bo są bardzo cieniutkie a papier dobrze potem się odkleja
z mleka obu mąk i cukru ugotować budyń przestudzić utrzeć z drugą margaryną przekładać placki a dodatkowo drugi i czwarty posmarować dżemem porzeczkowym