Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 78
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14744
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 78
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14744
Składniki
Rozpuścić czekoladę: pokruszyć ją, włóż do żaroodpornej miski, dodaj 3 łyżki wody. Umieść miskę nad garnkiem z gorącą wodą.
Utrzyj masło, połącz z przestudzoną, ale płynną czekoladą i przesianym cukrem pudrem. Masę schłodź w lodówce (45 min)
Ze schłodzonej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz je w kakao lub drobno startej czekoladzie deserowej.
Trufle ułóż w papierowych foremkach. Przechowuj je w lodówce (ale nie dłużej niż 3 dni), wyjmując tuż przed podaniem.
Polecam robić kulki mała gałkownicą do lodów i obtoczyć w czekoladzie.