Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, lekki, rozpływający się w ustach deser z delikatnie wyczuwalnym likierem bananowym w musie z truskawek :-)
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 116
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42572
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 116
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42572
Składniki
W garnuszku wymieszać mleko, śmietankę, czekoladę i cukier. Podgrzewać (nie doprowadzić do zagotowania), do rozpuszczenia się czekolady, mieszając. Dodać likier, wymieszać i odstawić. Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie. Wlać do ciepłej mieszanki mlecznej, wymieszać. Rozlać pomiędzy foremki lub kokilki (z tych proporcji wyszło mi 6 małych silikonowych babeczek). Schłodzić przez 3 godziny lub całą noc. Panna cottę wyjąć na talerzyk, polać musem truskawkowym lub owocowym syropem.
Smacznego :)