Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno cynamonowe, szybkie i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 196
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 79
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 83
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 196
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 79
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 83
Składniki
Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy roztopionym masłem. Mieszamy w miseczce cukier z cynamonem i przyprawą piernikową i rozprowadzamy równomiernie na cieście. Zwijamy ciasto ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Smarujemy rulon rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry grubości około 1 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem na około 15 min. Smacznego