Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla czekoladoholików
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12017
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1163
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 33
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 985
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 30
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12017
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1163
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 33
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 985
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 30
Składniki
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z margaryną, studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz rozpuszczoną czekoladę. Na końcu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy. Miskę z ciastem przykrywamy folią, wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Ze schłodzonego ciasta robimy wałek, tniemy na jednakowe kawałki. Z każdego kawałka robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 12 min w 180 stopniach.