Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka szybka i prosta odmiana zwyczajnego fileta z kurczaka. Można wsadzić do środka ser żółty, wędlinkę, ser pleśniowy - do wyboru do koloru :) U nas wersja z serem żółtym oraz z serem i szynką.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6289
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6289
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Składniki
Fileta z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Wycinamy wszelkie błonki i inne. Każdą pierś kroimy najpierw na pół w poprzek a następnie jeszcze raz - aby z jednej piersi otrzymać 4 cienkie płaty. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem (polecam robić to przez folię spożywczą alby mięsko nam się nie szarpało. Na jednym płacie układamy ser oraz wędlinę i przykrywamy drugim.
Do trzech misek dodajemy: - jajko z solą i pieprzem - mąka - bułka tarta ze słodką papryką Każdego kotleta obtaczamy w mące następnie w jajku a na koniec w bułce.
Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju bądź oliwie. Ok 3 min z każdej strony. Możemy go podać z ziemniaczkami bądź frytkami i dowolną sałatką.