Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki w przygotowaniu i przepyszny. Gorąco polecam na jesienne chłodne dni..;)
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5263
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 52
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 19
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1005
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5263
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 52
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 19
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1005
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Składniki
Cebulę drobno poszatkować i przesmażyć na tłuszczu; następnie dodać starty imbir i czosnek oraz resztę przypraw (oprócz kurkumy), dobrze wymieszać.
Po około minucie dodać kurkumę i pokrojone pomidory (lub przecier) i przesmażyć je kilka minut z przyprawami. Następnie dodać pokrojone w małą kostkę ziemniaki, posolić je, dobrze wymieszać z pomidorami po czym wlać 700 ml wody; gdy ziemniaki są już lekko miękkie (po ok. 10 minutach) wsypać soczewicę i zamieszać.
Po upływie kolejnych 10 minut dodać ciecierzycę, wymieszać wszystkie składniki i gotować jeszcze kilka minut. Przed podaniem udekorować kolendrą.