Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 695
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16815
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 122
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 695
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16815
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 122
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać mąkę, sól i wszystko dokładnie miksowac. Ciasto podzielić na 2 częsci. Do jednej dodać kakao i dokładnie połączyć składniki. Ciasta wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Rozwałkować ciasta i zrobić 2 paski z białej części i 2 paski z kakaowej. Na dół połóżyć biały pasek następnie kakaowy i znów biały. Przekroić na pół i pomiędzy włożyć pionowo kakaowy pasek. Złączyć wszystko razem. Ciasto pokróoic na małe kwadraciki. Z pozostałego ciasta wyciąćj małe trójkąty i położyć na górze. Na koniec uformować malutkie kuleczki białe i położyć pomiędzy trójkącikami.
Piecz ciasteczka przez 12-15 minut w temperaturze 160 stopni.