Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, które robiłam razem z córkami. Proste i pyszne. A ile frajdy ze wspólnej pracy :)
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1112
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1193
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 760
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 156
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1112
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 46
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1193
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 760
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 156
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i zagnieść gładkie ciasto. Następnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wycinać okrągłe ciasteczka o średnicy 4-4,5 cm. Układać na blasze i piec na środkowym poziomie piekarnika przez 10-12 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Cukier puder wymieszać z wodą. Do dwóch miseczek odłożyć po łyżce lukru i dodać do nich zielony lub czerwony barwnik. Zafarbowany lukier przełożyć do woreczka na mrożonki i uciąć w każdym malutki róg. Ciasteczka posmarować białym lukrem, a następnie ozdobić kolorowym. Pozostawić do zastygnięcia, a następnie schować do szczelnego pojemnika. Smacznego :)