Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z masą kawową i delikatną nutką pomarańczy
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10530
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10530
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4910
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Składniki
Masło utrzeć z cukrem,dodać jajko i dalej ucierać,następnie dodać łyżkę rozpuszczonej kawy i przesianą mąkę.Wymieszać dobrze składniki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego i delikatnie rozpłaszczać (ja robiłam to palcami przez co powstał falisty kształt). Tak przygotowane ciasteczka kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 25-30 min. Gdy ciasteczka będą stygły robimy masę:masło,cukier puder,skórkę,sok z pomarańczy i kawę ucieramy razem na jednolitą masę. Na środek wystudzonego ciasteczka kładziemy trochę masy i zlepiamy drugim ciasteczkiem i tak robimy z resztą. Ze względu na masę,w ciepłe dni najlepiej ciasteczka przechowywać w lodówce,smacznego:)