Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka maślane. Proste i błyskawiczne do przygotowania, wręcz idealne na dziecięcą zachciankę.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 132
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1210
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 425
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 79
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 132
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1210
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 425
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 79
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Składniki
Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze lub szybko siekamy i zagniatamy do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Następnie formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i chodzimy przez godzinę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 °C. Z ciasta odrywamy po kawałku i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce. Za pomocą widelca delikatnie spłaszczamy, aby uzyskać charakterystyczny wzór. Pieczemy przez 15 minut, aż się delikatnie zarumienią. Ciasteczka przechowujemy szczelnie zamknięte w metalowej puszce do paru dni. Smacznego.