Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, w którym idealnie przełamuje się lekko kwaskowaty smak śliwek ze słodką bezą :)
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 69
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 127
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 62
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 126
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 156
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 69
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 127
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 62
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 126
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 156
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto i schować do lodówki na ok. 60 min. Następnie piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 min. Śmietanę, mleko, cukier i żółtko połączyć. Na podpieczony spód poukładać połówki śliwek i zalać śmietanową polewą. Piec przez ok. 40 min.
Z białek i cukru przygotować bezę (dokładnie składniki z miksować) i przełożyć na śliwki. Piec jeszcze przez ok. 15 min. Całość piec jeszcze przez ok. 15 min.
Następnie ciasto wystudzić i pokroić na kawałki. Smacznego!