Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli macie ochotę na duży kawałek dobrego ciacha to propozycja dla Was. Kakaowe, wilgotne ciasto kryjące kremową, serowo-kokosową niespodziankę.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 409
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11563
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 76
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 409
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11563
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 76
Składniki
1) Najpierw przygotować masę serową: masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. 2) Cały czas miksując dodać jajko, a następnie ser. 3) Do masy serowej dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać (zacząć od 1 szklanki, w razie potrzeby dosypać). 4) Z gotowej masy formować kulki i układać we wcześniej wysmarowanej tłuszczem tortownicy.
5) Przygotować ciasto kakaowe: jajka utrzeć z cukrem i kakao. 6) Cały czas miksując dodać olej, mleko, dżem a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 7) Gotowym ciastem zalać kulki serowe. 8) Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 9) Przed podaniem ciasto obficie posypać cukrem pudrem.