Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakuje i zdobi stół;)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,nastepnie nadal ucierając dodawać po kolei jajka,skórkę cytrynową.Płatki owsiane wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia,po czym dodawać do ucieranej masy po łyżce.Na koniec dodać rum.
Wiśnie rozmrozić osączyć z nadmiaru wody.Ciasto wyłożyć na tortownicę,wcześniej wysmarowaną masłem i wygładzić powierzchnię.Na cieście położyć wiśnie.
Grube płatki owsiane wymieszać z kokosem i posypać nimi wiśnie.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stC i piec 35-40 min.