Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest znakomite dla smakoszów orzechów.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3138
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 241
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3138
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 241
Składniki
Ciasto: Zagnieść ciuasto z podanych składników. Podzielić na dwie części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temp 180 st. C.
Polewa orzechowa: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier- wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty.
Krem: Z mleka , mąki i budyniu śmietankoego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Ucierać do puszystości.
Przekładanie ciasta: ciasto bez polewy- krem-ciasto z polewą.