Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... smaczne i łatwe w wykonaniu...
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
Składniki
Ciasto: -0,5 kg mąki -1 szklanka cukru 2 jajka,1 margaryna,2 cukry waniliowe,2 łyżeczki proszku do pieczenia,3 budynie śmietankowe,1 kg jabłek. Masa kokosowa: 2 jajka,1 szklanka cukru,wiórki kokosowe 20 dag,0,5 kostki margaryny Mąkę,cukier jajka,margarynę ,proszek i cukier waniliowy zagnieść.Ciasto podzielić na 2 części,jedną wyłożyć na blaszkę na to pokrojone w cząstki jabłka,następnie wykładamy masę budyniową ugotowaną z 3 budyni śmietankowych i 1 litra mleka.Przykrywamy drugą częścią ciasta i kładziemy masę kokosową,którą wykonujemy w następujący sposób:
Margarynę rozpuścić,ostudzić.Ubijamy pianę z 2 białek,dodajemy cukier,2 żółtka,wiórki,dobrze wymieszać.Do masy dodajemy rozpuszczoną margarynę i jeszcze wymieszać..