Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto w pierwotnej wersji robiłam z marchewką i nazywało się "Marchwiarz" jednak tym razem spróbowałam zrobić z dynią i wyszło mniamuśne ;) Robi się je niezwykle szybko :)
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10036
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 115
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 268
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10036
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 115
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 268
Składniki
Jajka i cukier utrzeć. Dodać mąkę, olej, sodę, proszek do pieczenia, kakao, cukier waniliowy i przyprawy wszystko razem dokładnie wymieszać. Na końcu dodać bakalie i startą dynię delikatnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać np. kokosem, przełożyć ciasto wyrównać i piec w 180 stopniach ok 45-55 minut. Ciasto po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego