Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto o ciekawym połączeniu smaków i kolorów :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 75
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 288
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 75
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 288
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem. Mąkę przesiewamy przez sito, mieszamy z proszkiem do pieczenia i z mąką ziemniaczaną. Dodajemy mąkę do ubitych jaj. Masę wylewamy na blachę posypaną bułką tartą i pieczemy biszkopt w temperaturze około 180*C przez około 20 minut.
Przygotowujemy masę budyniową: 750 ml soku pomarańczowego wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Resztę soku przelewamy do naczynia, dodajemy do niego budynie i dokładnie mieszamy. Wlewamy to do gotującego się soku, tak, jakbyśmy przyrządzali budyń na mleku :) Gotujemy chwilkę.
Gorącą masę budyniową wylewamy na biszkopt, rozprowadzamy równomiernie. Na masę układamy delicje, czekoladą do dołu tak, by ta delikatnie rozpuściła się na gorącym budyniu. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Gdy ciasto wystygnie, przygotowujemy masę śmietankową wg przepisu podanego na opakowaniu. Wykładamy ją na delicje. Ścieramy czekoladę na tarce o grubszych oczkach i posypujemy ciasto. Można posypać ciasto dodatkowo kolorową posypką :) Oczywiście, możemy użyć masy śmietankowej o innym smaku :) Smacznego!