Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto wg własnego pomysłu zmixowane z kilku przepisów - efekt jak widac na zdjęciu zadawalajacy polecam
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 336
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 161
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 336
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 161
Składniki
biszkopt: ubic schłodzone białka z szczypta soli na pianę dodac cukier , zółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem , dodac kakao i miód delikatnie połaczyc skł wylac na duza blaszkę i piec przez 25 min w piekarniku temp. 190 stopni . Na upieczone i wystygniete ciasto ułozyc biszkopty sklejone ze sobą marmolada .
masa smietankowa: najpierw rozpuścic galaretkę w 1 szkl wrzacej wody odstawic do schłodzenia .Ubic serek mascarpone , w osobnym naczyniu ubic smietanke z śmietanfixem na sztywno dodac delikatnie mascarpone i na końcu cukier waniliowy i tężejącą galaretkę płynną ,połaczyc składniki i posmarowac biszkopty wyrównac i odstawic do lodówki.
mus brzoskwiniowy:do małego garnka wlac syrop z brzoskwiń i delikatnie podgrzac na małym ogniu z 4 łyzkami zelatyny , w osobnym naczyniu zmixowac blenderem brzoskwinie na jednolity mus .gdy zelatyna się połaczy z syropem dodac troszkę do musu aby wyrównac temperaturę nastepnie wlac reszte syropu wymieszac i odstawic w chłodne miejsce az zacznie tężec.Nastepnie wyłożyc na masę śmietankową dac do lodówki na kilka godzin i można częstowac gości.Smacznego