Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciastko do dobrej herbatki. Przepis mojej Babci z Bieszczad.
Polecam.
Odsłon: 138
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 150
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17097
Polecam.
Odsłon: 138
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 150
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17097
Składniki
Wykonanie: Ser zmielić, utrzeć z margaryną, dodać żółtka, cukier i ucierać dalej. Następnie dodać mąkę z proszkiem, sodę, śmietanę i aromat waniliowy. Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem. Formę wysmarować tłuszczem, obsypać wiórkami kokosowymi i zalać ciastem. Wierzch ciasta również obsypać wiórkami, piec w temperaturze 160°C pół godziny-zostawić w ciepłym piekarniku do wystygnięcia.