Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo smaczne i proste w wykonaniu ;)
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 144
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 320
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 74
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 117
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 144
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 320
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 74
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 117
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, po jednym żółtku. Masę delikatnie wymieszać z przesianymi mąkami, proszkiem do pieczenia i olejem. Upiec biszkopt (20 min w temp. 170 C).
Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać ok 3 min. Dodać mąkę krupczatkę, bakalie i 3/4 startych wafelkow. Pianę wylać na blachę i posypać resztą wafelkow. Piec 30 min najpierw w temp.190 C , zmniejszając do 150 C.
Masa: 1 1/2 szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1/2 szkl. mleka rozprowadzić mąkę i żoltka, wlać do gorącego mleka. Wystudzić budyń. Kasia utrzeć, dodawać po łyżce budyniu.
Biszkopt nasączyć, wyłożyć masę i przykryć je ciastem bezowym. Prince Polo można na wierzchu polać polewą czekoladową.