Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru białek po tłustym czwartku. Ciasto jest miękkie, delikatne i puszyste. Przygotowanie go, zajmie chwilkę.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44441
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 36
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44441
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 36
Składniki
Białka ubijamy z solą na sztywno. W osobnym naczyniu miksujemy żółtka z cukrami na kogel-mogel Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do masy z żółtek stopniowo i na przemian dodajemy mąkę i białka, mieszając na najniższych obrotach. Na końcu wsypujemy mak i skórkę z pomarańczy i mieszamy już tylko łyżką. Piekłam na papierze do pieczenia. 25 minut w 150 *C z termoobiegiem i 20 minut w 100 * C z grzaniem od dołu. Nie wyjmowałam od razu z pieca. Należy jeszcze potrzymać około 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Składniki na formę o wymiarach 25/12 cm Smacznego.