Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, rozpływające się w ustach. Polecam!! :-)
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1022
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2623
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1826
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 221
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 142
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1022
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2623
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1826
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 221
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 142
Składniki
Upiec dwa biszkopty, jeden z 7 jaj a drugi z 5 - wystudzić
MASA MAKOWA :
Mak zaparzyć na mleku (ok 20-25 min), wystudzić i zmielić. Przełożyć do garnka, dodać cukier, cukier wanilinowy, jajka, roztopioną margarynę i smalec - podgrzewać aby mak zgęstniał. Na koniec dodać aromat migdałowy i wymieszać.
Gorącym makiem przełożyć biszkopty (na sam dół biszkopt z 7 jaj a na górę z 5.) Następnie posmarować biszkopt dżemem wiśniowym a na dżem ułożyć herbatniki (nie zostawiając żadnego wolnego miejsca)
MASA ŚMIETANOWA:
Śmietanę ubić, z cukrem pudrem i śmietanfixami, wyłożyć na herbatniki. Górę ciasta posypać cynamonem.
Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce ponieważ zimne lepiej się kroi.
SMACZNEGO! :-)