Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5263
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 52
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 19
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1006
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5263
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 52
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 19
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 1006
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 51
Składniki
Mleko wlewam do wysokiego garnka i podgrzewam. W mleku rozpuszczam masło, cukier i kakao, a następnie studzę. Odlewam ok. szklanki mleczno-kakaowej mikstury i odstawiam - przyda się później.
Do masy, która została w garnku dodaję mąkę oraz proszek do pieczenia i miksuję. Jaja - oddzielam żółtka od białek. Żółtka wrzucam do ciasta, a białka ubijam na sztywną pianę. Białkową pianę wrzucam do ciasta, dokładnie miksuję, a następnie przelewam na blachę.
Piekę ok. 50 min. w piekarniku nagrzanym do ok. 180 st. C. Wystudzone ciasto oblewam mleczno-kakaową miksturą, którą wcześniej odlałam do szklanki.