Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne w srodku, mocno cytrynowe. Lukier cytrynowy dodaje przyjemnej kwasowości. Polecam podawać na ciepło z lodami waniliowymi.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Odmierzyć wymagane składniki. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wymieszać jaja z cukrem robotem kuchennym na puszystą masę, dodać olej, skórkę cytrynową i sok z cytryny. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do keksówki i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut.
Lukier: Sok z cytryny wymieszac z cukrem pudrem na gęstą masę, która ociężale spływa z łyżki. Letnie ciasto obłożyć lukrem.