Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche chrusty w różnych kształtach smakują przez cały rok, nie tylko w tłusty czwartek :)
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 132
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 132
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy pozostałe wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, początkowo w misce.
Gdy ciasto będzie elastyczne wyrabianie kończymy na stolnicy.
Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek z którego będziemy wycinać ciasteczka w kształtach gwiazdek, serduszek, oponek. Tak zrobione ciasteczka układamy na stolnicy.
W między czasie nagrzewamy w garnczku olej do smażenia. Gdy olej będzie gorący smażymy po 3-4 sztuki na złoty kolor.
Usmażone na złoty kolor wykładamy na ręczniczki papierowe w celu osączenia ich z oleju.
Osączone chrusty, ciasteczka układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!