Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, smaczny, w sam raz na wiosenne dni chłodnik :)
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Składniki
Szczaw oczyścić, umyć, pokroić, zalać wrzącym wywarem i odstawić do całkowitego schłodzenia.
Jajka ugotować, schłodzić.
Jednego ogórka pokroić w długie plastry, drugiego w kostkę, cebulę dymkę i szczypior drobno posiekać.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dodać cebulę, szczypior i ogórki , doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę ubić i połączyć z chłodnikiem. Zupę wstawić na minimum 1 h. do lodówki.
Podawać z cząstkami jajka.