Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb pełnoziarnisty.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 295
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 125
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 295
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 125
Składniki
Mielone złote siemię lniane mieszamy z maślanką i solą, następnie wlewamy ją do mieszanki płatków i ziaren. Całość najlepiej wyrobić za pomocą robota kuchennego. Gotową masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy godzinę w 180 stopniach C. Po upieczeniu ostrożnie przekładamy na kratkę i odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu kroimy ząbkowanym nożem do chleba.