Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ładnie wygląda, pięknie pachnie, znakomicie smakuje...
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 716
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 136
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 640
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 241
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 716
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 136
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 640
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 241
Składniki
Sypkie składniki wsypać do miski, wymieszać. Dodać ulubione ziarenka lub nie. Pomidory z puszki lekko podgrzać i ciepłe wlać do mąki, dodać olej, zarobić ciasto i wyrabiać przez chwilę. Odstawić na ok. 10-20 min.
Jak ciasto widocznie "ruszy" ponownie intensywnie wyrabiać je przez kilka minut. Umieścić w foremce o odpowiednim kształcie, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce (np. na kaloryfer) do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu chleb powinien być prawie taki duży jak docelowo chcemy, gdzyż w pieczeniu urośnie już tylko trochę. Uwaga: wyrastanie może trwać długo, proszę się nie zniechęcać.
Wstawić do piekarnika na 200 st. i piec ok. 45 min. Po upieczeniu zaraz wyjąć z foremki i położyć na ruszcie, żeby powietrze miało dostęp (inaczej "spoci się" od spodu). I gotowe.