Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem bardzo smaczny, nietypowy chlebek dla każdego ;)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki. Wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wymieszać. Na końcu dodać umytą i osuszoną roszponkę.
Wyrobić ciasto drożdżowe, które potem należy przykryć i ustawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Wierzch posmarować oliwą. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 30 min., po czym temp. zmniejszyć do 190 stopni i piec przez 20 min. Smacznego!