Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 24
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1659
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 349
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 24
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1659
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 349
Składniki
Na patelni podgrzać olive z masłem i podsmarzyć drobno pokrojoną cebulę.Jak cebula się zrumieni dodać pokrojoną w paski pierś z kurczaka,podsmarzyć chwilę.Dodać ryż i podsmarzyć do momentu aż będzie szklisty i dolać 2 łyżki wazowe bulionu.Wsypać zamrożoną mieszankę warzyw.Poczekać aż ryż wchłonie cały płyn i dolać kolejną łyżkę bulionu i tak przez 15-20 minut do momętu kiedy ryż będzie miekki.Doprawić solą,pieprzem i łyzką masla.