Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny przepis na śniadanie lub deser - szczególnie dla dbających o linie! Prażone płatki, orzechy, naturalny jogurt z nasionami chia, delikatny, kwaskowy mus z kiwi i nutka słodyczy, którą nadaje syrop klonowy - mówię Wam - pychotka! Koniecznie spróbujecie :) I pamiętajcie, że chia (hiszpańska szałwia) to samo dobro - świetne źródło białka, błonnika, kwasów omega 3 (dla walczących ze "złym" cholesterolem np.), wapnia,manganu, magnezu i fosforu. Bardzo bogate w przeciwutleniacze i witaminy!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 6275
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 156
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 87
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 6275
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 156
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 87
Składniki
Chia mieszamy z jogurtem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki żeby napęczniały - może być na noc. Musli prażymy na suchej patelni i rozdzielamy do 2 szklanek - polewamy każdą porcję połową łyżki syropu klonowego. Kiwi obieramy i miksujemy na mus. Na płatki nakładamy warstwę jogurtu z chia, na górę wykładamy mus z kiwi. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)