Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna cebula w chrupiącym cieście , w sam raz na jesienny obiad.
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 926
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 52
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 373
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 221
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 926
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 52
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 373
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 221
Składniki
Cebulę obieramy. Kroimy w plastry ( mniej więcej na szerokośc 0,5 cm ). Posypujemy solą , pieprzem i cukrem z dwóch stron. Odstawiamy " do przegryzienia " na ok. 20 minut.
Mąkę rozrabiamy z jajkami i taką ilością wody , by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Doprawiamy solą i pieprzem.Rozgrzewamy olej na patelni.
Cebulę moczymy w cieście. Smażymy z 2 stron na złoty kolor. Zajadamy z ulubionymi sosami np. majonezowym i ketchupem.